Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Мензура Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мензура

Когато готвим ново ястие или следваме рецепта количеството на съставките и продуктите, и тяхното съотношение трябва да се спазват за да получим желания краен резултат. В такива случаи измерването „на око” не винаги е добро решение. Поради тази причина е добре да разполагаме с мензура.

Какво представлява мензурата?

Мензурата е определяна като аптекарски или лабораторен съд за измерване на течности или газове, върху който са отбелязани градуси. Въпреки това, в днешно време, свързваме мензурата по-скоро с домакински съд. С негова помощ можем точно и прецизно да измерим количеството на течности и сухи съставки.

Обикновено мензурите са стъклени или пластмасови. Най-разпространените мензури имат мерителни деления от 100 гр./ мл. до около 1 л./ кг. Най-често разграфените скали се отнасят за брашно, захар, течности, ориз, но има и мензури с деления за течности, както и само за брашно и течности.

Мензурите с по-голяма вместимост, най-често, имат дръжка, докато при по-малките мензури тя може да липсва.

В магазините ще намерите и мензури, които са под формата на кана с вграден кухненски кантар. Те са много практични и удобни, защото може да измерите както количеството на продукта, така и теглото. Обикновено работят с батерии, а каната е подвижна и лесна за почистване.

Повечето мензури могат да се мият и в миялна машина, но най-добре се поинтересувайте допълнително.

Откъде да купим мензура?

Ще намерите практичният домакински съд в магазините, в които се предлагат и кухненски съдове, аксесоари и пособия – Метро, Аико, Комо, Икеа и други. Разгледайте актуалните брошури на магазините. В тях са поместени най-изгодните предложения и отстъпки. Възползвайте се от тях и закупете избраната мензура на атрактивна и достъпна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!