Мента Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мента

Ментата е освежаващо ароматни растение, което намира широко приложение в кулинарията, а и не само. Нежните зелени листенца са освежаваща съставка в напитки и коктейли, а да не забравяме и алкохолното питие „Мента”, което е предпочитано през летните месеци.

С какво е полезна ментата?

Познати са повече от 20 разновидности на ментата. Те се различават по формата на листата, а и по аромата си – при някои видове той е по-наситен, докато при други е едва уловим. Растението е използвано още в древността, заради своя характерен мирис и благоприятното му влияние върху организма на човека.

Ментата е изключително богат източник на манган, витамин С и витамин А. Освен тях, ментата съдържа желязо, магнезий, калций, фолат и фибри. Ментата действа успокояващо на проблеми със стомаха и оказва благоприятно влияние на хора, страдащи от астма. Маслото от мента има антимикробно действие, а изследвания сочат, че ментата има и противоракови свойства.

За какво се използва ментата?

Както отбелязахме, ментата е съставна част от различни ястия, десерти и коктейли. Успокояващо на нервната система действа чай от мента, който се приема и при болки в стомаха и гърдите. Ментата е съставка и от много козметични продукти, пасти за зъби, дъвки и бонбони.

Традиционната алкохолна напитка „Мента” притежава характерен зелен цвят, който се получава от накиснатите листа на растението. Въпреки това цветът може да бъде и постигнат чрез оцветители. Самата напитка е вид ликьор, а алкохолното й съдържание е около 25%.

Откъде да купим мента?

В магазините за хранителни стоки ще откриете както прясна и свежа мента, така и изсушена. Препоръчително е да избирате прясна, тъй като има по-наситен аромат. Ще намерите и пакетиран чай от мента, както и зеленото алкохолно питие. Разгледайте актуалните промоции за мента и закупете желания продукт на изгодна цена.