Миди Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Миди

Мидите са един от най-консумираните и купувани морски дарове. От векове те са предпочитана храна, поради вкуса си и заради полезните им свойства.

С какво са полезни мидите?

Съществуват около 30 хил. вида миди, но у нас най-разпространените са черните миди. Те притежават изключително високо съдържание на калций, фосфор, цинк, желязо, мед, йод, витамини от група В и С, както и Омега 3 мастни киселини. Мидите имат ниско съдържание на мазнини – само 1,5%, както и 4 пъти по-малко калории от говеждото месо. Мидите оказват положително влияние при нарушения на нервната система, полезни са костите и зъбите, и дейността на мозъка. Поради ниската си калоричност се препоръчват при различни хранителни режими за намаляване на теглото.

Как да приготвим миди?

Има множество рецепти, в които се включват ценните мекотели. Те са част от различни салати, ястия с ориз, паста и други. Популярен начин е да се задушат с бяло вино, масло, лук, чесън и различни зелени подправки. Мидите се съчетават отлично с девисил, магданоз, черен пипер, лимонов сок и т.н.

Как да познаем пресните миди?

В търговската мрежа най-разпространени са замразените миди. Въпреки това се препоръчват живите миди, с черупки. При техния избор, трябва да се обърне внимание черупките да бъдат плътно затворени, без да е нарушена целостта им. Ако забележите цепнатина между двете черупки, почукайте с пръст – ако са живи, те ще се затворят. Най-добре е да приготвите мидите непосредствено след закупуването им, но може да ги съхраните и в хладилник за няколко дни.