Моливи Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 8 от 8 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Моливи

Моливът е един от най-използваните инструменти за писане, рисуване и чертане. Различните видове моливи влизат в употреба както в училище на учениците, така и през работния процес на мнозина. В много ситуации моливите са предпочитани, тъй като могат да се изтрият, а и са по-дълготрайни.

По какво се различават различните моливи?

Най-общо може да разделим моливите на цветни и обикновени. Освен това те могат да бъдат и автоматични. Моливът се произвежда от дърво в което е поставен графит, с изключение на автоматичните, които са най-често пластмасови и наподобяват химикалка.

Цветните моливи се получават чрез добавяне на цветни пигменти към графита. Много атрактивни за децата са цветните моливи, чиито графит е разноцветен, както и моливите, които могат да се огъват.

Обикновените моливи се различават по степента на твърдост на графита. Класификацията е утвърдена и отговаря за всички моливи, независимо от производителя. Те се делят на меки – означават се с В, средни – НВ, твърди – Н. Цифрата пред буквите указва степента на мекота или твърдост, като тя може да е от 2 до 9. Например 9Н е най-твърд, а 9В най-мек. Има и моливи означени с F, които са с твърдост между НВ и Н. Най-широко използвани са моливите НВ. При автоматичните моливи също има разлика, но графитите се разделят по дебелина.

Откъде да купим моливи?

Различни видове моливи може да намерите във всеки магазин, в който се предлагат и канцеларски материали – Метро, Фантастико, Кауфалнд, Carrefour, Billa, Lidl, JYSK, Икеа, Office 1 superstore, OfficeExpresse и много други. Обикновено цветните моливи се продават в комплекти, които могат да надхвърлят 30 цвята. Разгледайте актуалните брошури на магазините и открийте най-изгодните цени, на които се предлагат моливите.