Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Моркови Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Моркови

Морковите са неизменна част от много ястия. От малки децата знаят, че трябва да ядат моркови, за да имат добро зрение и здрави очи. Безспорните полезни свойства на морковите ги правят част и от различни козметични продукти, маски и разкрасителни процедури.

С какво са полезни морковите?

Освен че са полезни за очите, морковите помагат при нарушена концентрация, засилват кръвообращението. Консумацията на зеленчука намалява риска от сърдечносъдови заболявания, рак на простата, рак на гърдата и други. В морковите се съдържат витамини С, К, витамини от група В, калий, желязо, магнезий, фосфор, йод, манган, мед и други.

Маските за лице с моркови оказват благоприятно влияние на сухата кожа. Те имат подхранващо и подмладяващо действие.

Кулинарна употреба на морковите

Морковите са съставна част от множество салати, яхнии, супи. Комбинират се с различни меса и риба. Много популярна е и морковената торта, която превръща морковите в сладко изкушение. На пазара се предлагат, освен пресни, и замразени – самостоятелно или като част от зеленчукови миксове, консервирани и мариновани, на пюре. Естествено, най-добре е да избирате пресните, защото така си осигурявате всички полезни свойства, които се губят при замразяване или консервиране.

Как да изберем и да съхраняваме пресни моркови?

Пресните моркови трябва да имат ясен изчистен цвят, трябва да са твърди и без наранявания. За да запазите свежестта им, те трябва да се съхраняват в студено помещение, изолирани от плодове и зеленчуци, като ябълки, круши и картофи, които ще променят вкуса на оранжевия зеленчук.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!