Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Моторно масло Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Моторно масло

Моторното масло е петролен или синтетичен продукт, който има за цел да смазва детайлите в двигателя с вътрешно горене в екстремни натоварвания. Качествените двигателни масла трябва и да премахват нагара и отлаганията, оставащи след като двигателят е работил дълги продължително време.

Видове моторни масла

Моторните масла биват от минерален, синтетичен и полусинтетичен произход. Първият вид се получава след преработка на нефта. Синтетичните масла се произвеждат чрез по-нов метод, като основното минерално масло е заменено със синтетично. По този начин процесът на синтез може да бъде контролиран и да се получат качествено и чисто масло. Третият вид масла са полусинтетичните, които от своя страна представляват смес между първите два вида и са добър компромисен вариант.Сред основните свойства на моторното масло е неговият вискозитет, а именно мярката за съпротивлението между молекулите на отделна течност. Най-известна сред класификациите на моторни масла по този признак е SAE. Според тази класификация маслата се разделят на единадесет класа. Освен това има и диференциация на три групи според сезонното използване. Съответно те биват зимни, летни и всесезонни масла.

Как правилно да изберем моторно масло?

От производителя на двигателя можем да научим какво масло е необходимо да използваме, за да поддържаме двигателя в добър вид. Когато говорим за големи автомобилни производители, трябва да знаем, че те често имат собствени спецификации, на които да отговарят моторните масла. Маслото има експлоатационен срок, който трябва да бъде посочен в ръководството за експлоатация. Сменайте маслото на Вашия двигател винаги при нужда, за да удължите неговия живот.

Откъде да купим моторно масло?

В големите търговски вериги на Mr. Bricolage и магазини „Зора”, можете да намерите голямо многообразие от моторни масла. За Ваше улеснение сме селектирали най-актуалните предложения и сме ги представили в дигитален вариант. 

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!