Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Мъфини Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 0 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мъфини

Сладки или солени – печивата и тестените изделия са любими за мнозина. Едно от тези кулинарни изкушения е мъфинът. Смята се, че се появяват в Англия през XVIII в., а по-късно се разпространяват и в Америка.

Какво представлява мъфинът?

Може да определим мъфините като вид малки кексчета. Те могат да бъдат както сладки, така и солени. Има разлика и между американските и английски мъфини. Американските мъфини са по-популярни и разпространени, включително и у нас. Те се пекат в специални формички във фурна, а в тестото се добавят сода или бакпулвер. Английските мъфини се пекат на грил или тиган, като имат кръгла и плоска форма.

У нас, все по-разпространен е и къпкейкът, който често се бърка с мъфин.

Каква е разликата между мъфин и къпкейк?

Макар че има множество рецепти, които уеднаквяват двете изделия, между мъфина и къпкейка има една основна разлика – приготвянето на тестото. При тестото за мъфините може да се използва олио вместо масло, но къпкейковете се приготвят само с масло и бяло брашно. Мъфините могат да са с различни видове брашно и набухватели, като се получават по-високи, а тестото е по-хлебно и тежко.

Технологията на приготвяне на тестото също се различава. При къпкейковете, маслото и захарта се разбиват на пухкав крем, а след това се прибавят останалите съставки. За приготвянето на мъфини – трябва да се смесят отделно сухите и течните съставки, а след това да се разбъркат заедно.

Откъде да купим мъфини?

Ако нямаме време да приготвим сами вкусните кексчета, може да купим готови. Ще ги намерим в магазините за хранителни стоки. Обикновено се продават в опаковки, които съдържат различен брой мъфини. В Broshura.bg ще откриете промоционалните предложения и изгодни цени, на които да купите изкушаващите мъфини.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!