Нектарини Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Нектарини

Нектарините са един от най-консумираните сортове праскови. Те се характеризират с гладка повърхност, като са предпочитани поради липсата на мъх, за разлика от обикновените праскови.

С какво са полезни нектарините?

Нектарините са богати на витамини С, А, бета-каротин, фосфор, желязо, калий, фолиева киселина. При тях няма наличие на натрий и холестерол, както и изключително ниски нива на мазнини – 100 гр. нектарини имат 0,32 г. мазнини. Този сорт праскови влияе добре върху нервната система, както и при заболявания на сърдечносъдовата система. Те се препоръчват при различни хранителни режими за намаляване на теглото, тъй като имат ниско съдържание на захари и ниски калорийни стойности. Нектарините засилват имунната система, подобряват дейността на бъбреците. Характерният за прасковите мъх, който липсва при нектарините, може да предизвика различни алергии и дразнения.

Как да изберем пресни нектарини?

Добре узрелите нектарини са леко меки, по тях не трябва да има наранявания или натъртвания, както и загнили части. В зависимост от сорта могат да бъдат с наситено червен цвят или жълто-оранжеви. Нектарините трябва да се съхраняват на хладно и сухо място.

Нектарините в кулинарията

Освен че може да консумирате плода пресен, той се използва в много кремове, торти, сладкиши. Сладостта на плода придава екзотичен вкус на различни видове меса и риба. Тъй като са сочни, от нектарините се приготвят компоти и сокове, както и различни сладка и нектари.