Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Нивелир Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Нивелир

Нивелирът представлява специфичен геодезически уред. С негова помощ можем да определим какви са разликите във височината на различни точки. Поради полезните функции, които изпълнява, той намира широко приложение.

Какво е устройството на нивелира?

Нивелирът има сложен състав, но сред основните му компоненти са зрителна тръба, вертикална ос и различни изравнителни винтове. С помощта на уреда се извършва геодезическата дейност, наречена нивелация. Тя представлява измерване на разликата на отделни точки от земната повърхност. В зависимост от вида на нивелира той съдържа различни компоненти.

Какви нивелири има?

Има различни видове нивелири в зависимост от различни фактори. Либелните нивелири например могат да бъдат с наклонен или с подравнителен винт, докато самосинхронизиращите се имат компенсатор, чиято цел е да хоризонтира зрителната тръба. Нивелирите се делят още на оптични и лазерни. Първите има зрителна тръба, докато вторите работят с лазерен лъч. Според вида на този лазерен лъч, те могат да бъдат със самосинхронизиращ се или с въртящ се лазерен лъч. Освен това нивелирите могат да работят автоматично или чрез ръчно управление. Нивелирите се различават още и в зависимост от материалите, от които са изработени. По този признак можем да срещнем пластмасови, алуминиеви и други видове, като основната разлика е в цената.

Откъде да купим нивелир?

Магазините, в които можете да намерите най-подходящия уред за измерване на различни точки, са Баухаус, Баумакс, Бриколаж, Багира, ТеМакс и други. Техните най-добри предложения, както и тези на редица други търговски вериги, сме подбрали в дигитален каталог. Него можете да разгледате на нашия сайт. Не губете време, а изберете нивелир на най-добра цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!