Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Ориз Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 7 от 7 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Ориз

Оризът е важна земеделска култура и представлява вид житно растение. В Азия представлява основна храна за населението, но е предпочитан и в много други страни по целия свят. Именно на оризът се пада да изхранва една – пета от световното население. Освен че, е масово консумирам, той е и хранителен и вкусен, а разнообразните рецепти с негово участие, го правят предпочитан специалитет. Освен в хранителната промишленост, той се използва и в други, като например в козметиката.

Как се отглежда оризът?

Оризът по принцип се отглежда като едногодишно растение. Височината и големината на плода, до които може да се достигне, зависят от сорта ориз, както и от климатичните условия. Зърната, които представляват плодът да растението ориз, са малки и могат да имат различен цвят в зависимост от вида. Най-често срещания и традиционен метод за отглеждане на ориз включва наводняване на нивата, върху която се отглежда културата. Непосредствено след това се засаждат млади оризови растения. Това е така, защото те растат само при много влажна почва.

Защо оризът е полезна храна?

Оризът съдържа множество полезни вещества, които са необходими на нашия организъм. Много е хранителен, тъй като в по-голямата си част е изграден от въглехидрати, а има и протеини. Все пак е хубаво да го съчетаваме с други източници да протеини, тъй като количествата, които се съдържат в ориза, не са достатъчни. Различните сортове ориз притежават различни спецификации. Например белият и кафявият ориз имат различно количество фибри в състава си.

Къде да видим актуалните промоции на ориз?

Ако Ви се похапва вкусно ястие с ориз, побързайте да разгледате най-актуалните предложения на Пикадили, Т Маркет, Кауфланд, Карфур, Лидл, Фантастико и други големи търговски вериги. Можете да видите техните промоции в брошурата на нашия сайт. 

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!