Отварачка Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 189 магазина
Виж всички магазини

Информация за Отварачка

Има редица кухненски пособия, които задължително трябва да присъстват в дома ни. Едно от тях е отварачката. Дори да не ни се налага всекидневно да отваряме буркани и шишета, отварачката е основен кухненски инструмент, който ни е нужен и трябва да притежаваме.

Какви отварачки има?

Всъщност първата отварачката е патентована през далечната 1893 г. от Алфред Луис Бернардин. Тя била закрепена за маса и не можела да се мести. Ръчната отварачка за бутилки е създадена само година по-късно от Уилям Паинтер.

Оттогава до сега отварачките са станали незаменим помощник както в дома, така и в заведенията. В днешно време формите, размерите, цветовете на отварачките са разнообразни. Те могат да бъдат предназначени за отваряне на бутилки, буркани или консерви.

Отварачките за бутилки си приличат по основната захващаща част, с която се осъществява отварянето на капачката. Тя работи на принципа на лост, като долната част на капачката се захваща със „зъбите” на отварачката. При тях многообразието от дизайни е най-голямо – отварачката може да е под формата на пръстен, дръжката да наподобява животно, да е ключодържатели и т.н.

Освен стандартните и традиционни отварачки за буркани, които имат две дръжки, на пазара има и отварачки за капачки на винт. Те захващат плътно капачката отстрани и не позволяват плъзгане, което прави отварянето им по-лесно и без усилия. Има отварачки, които се поставят върху капачката и образуват вакуум, и я отварят със завъртане.

Най-просто устроените отварачки за консерви имат един остър връх, който се забива в консервата, и лостче което се движи по ръба й. Много удобни са отварачките, които отварят консерви със завъртането на ръчка. Други модерни отварачки са автоматичните, които с натискане на бутон автоматично се движат по ръба на консервата.

Независимо на какъв модел ще се спрете, важно е отварачката да бъде здрава и устойчива на натиск, да не се огъва и да е стабилна.

Откъде да купим отварачка?

Може да намерите голям избор от отварачки във всеки магазин, в който се продават домашни потреби и битови стоки. Най-изгодните цени ще откриете в Broshura.bg, в актуалните брошури на магазините.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!