Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Отварачка Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 15

    Открихме: Отварачка

    Пазарувай Лесно брошура до 11.06.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 0 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Отварачка

Има редица кухненски пособия, които задължително трябва да присъстват в дома ни. Едно от тях е отварачката. Дори да не ни се налага всекидневно да отваряме буркани и шишета, отварачката е основен кухненски инструмент, който ни е нужен и трябва да притежаваме.

Какви отварачки има?

Всъщност първата отварачката е патентована през далечната 1893 г. от Алфред Луис Бернардин. Тя била закрепена за маса и не можела да се мести. Ръчната отварачка за бутилки е създадена само година по-късно от Уилям Паинтер.

Оттогава до сега отварачките са станали незаменим помощник както в дома, така и в заведенията. В днешно време формите, размерите, цветовете на отварачките са разнообразни. Те могат да бъдат предназначени за отваряне на бутилки, буркани или консерви.

Отварачките за бутилки си приличат по основната захващаща част, с която се осъществява отварянето на капачката. Тя работи на принципа на лост, като долната част на капачката се захваща със „зъбите” на отварачката. При тях многообразието от дизайни е най-голямо – отварачката може да е под формата на пръстен, дръжката да наподобява животно, да е ключодържатели и т.н.

Освен стандартните и традиционни отварачки за буркани, които имат две дръжки, на пазара има и отварачки за капачки на винт. Те захващат плътно капачката отстрани и не позволяват плъзгане, което прави отварянето им по-лесно и без усилия. Има отварачки, които се поставят върху капачката и образуват вакуум, и я отварят със завъртане.

Най-просто устроените отварачки за консерви имат един остър връх, който се забива в консервата, и лостче което се движи по ръба й. Много удобни са отварачките, които отварят консерви със завъртането на ръчка. Други модерни отварачки са автоматичните, които с натискане на бутон автоматично се движат по ръба на консервата.

Независимо на какъв модел ще се спрете, важно е отварачката да бъде здрава и устойчива на натиск, да не се огъва и да е стабилна.

Откъде да купим отварачка?

Може да намерите голям избор от отварачки във всеки магазин, в който се продават домашни потреби и битови стоки. Най-изгодните цени ще откриете в Broshura.bg, в актуалните брошури на магазините.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!