Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Пай Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 0 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пай

За любителите на десерти е трудно да се ограничат в традиционните кексове, торти и кремове. Един от сладкишите, които със сигурност е обичан от мнозина, е паят. Макар повечето хора да го свързват с десерт, той може да има и солена плънка, а това го прави още по-привлекателен.

Какво представлява паят?

Паят се приготвя от тесто и плънка, която може да бъде както сладка, така и солена. Днес свързваме печивото с кора от тесто и пълнеж върху нея, но в миналото формата на пая е била по-различна. Първоначално паят се приготвял с две кори – една като основа, а другата върху плънката. Паят с една кора бил точно обратното на това, което сме свикнали днес, а именно – плънката била слагана на дъното и се покрива с тесто или картофено пюре, а след това се изпичал.

Какви видове пайове има?

Сладките пайове са известни и като тарт. Тарталетите пък са с по-малък размер, но  се приготвят с едно и също тесто, като технологията на печене също не се различава. Тяхната плънка обикновено е от плодове, конфитюри или кремове. Най-популярният пай е „тарт Татен”, който бил приготвен по случайност от една от сестрите Татен, собственици на хотел „Татен”, през 80-те години на XIX в. Тартът е с карамелизирани ябълки, а тестената кора е върху плънката. Историята разказва, че жената забравила на котлона ябълките със захар и когато усетила миризмата на изгоряло покрила тавата с тесто и я сложила във фурната. Дестертът толкова се харесал на гостите, че бързо добил популярност.

Пайовете със солена плънка се наричат киш във френската кухня. Има и солени пайове, които са с две кори.

Откъде да купим пай?

 В магазините за хранителни стоки може да намерите готови пайове, които трябва само да се изпекат. Тяхното разнообразие е голямо. Освен това, в някои магазини, може да закупите и готови тестени кори и форми за пай, които да напълните с пълнеж по Ваш избор.

Открийте най-изгодните цени на вкусното тестено изделие, като разгледате актуалните брошури на магазините – удобно и бързо в Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!