Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Паркет Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
 • стр: 16

  Открихме: декори камък, паркет ref....

  Бриколаж брошура до 11.04.2018
 • стр: 14

  Открихме: под ламиниран паркет

  Практикер брошура до 28.03.2018
 • стр: 7

  Открихме: каменни покрития, паркет и...

  HomeMax брошура до 27.03.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 131 магазина
Виж всички магазини

Информация за Паркет

Различните видове паркети са сред най-предпочитаните и разпространени подови настилки. Те внасят уют и топлота в помещението, не се отличават с труден монтаж, характеризират се с устойчивост и дълготрайност.

Каква е разликата между масивния и ламиниран паркет?

Паркетите се делят на два основни вида – ламинирани паркети и масивни паркети.

Ламинираните паркети са предпочитани, тъй като цените им са значително по-ниски, а и са с по-висока влагоустойчивост. При производството на ламинирания паркет се извличат меки дървесни нишки, които се примесват с различни смоли, а след това се пресоват. При тях разнообразието от цветове е голямо, което е още едно преимущество. Друго предимство на ламинатите е лесното почистване и поддръжка.

Ламинираните паркети се различават според начина на монтаж. Те могат да се поставят с помощта на лепило или да се сглобяват, със или без лепило. При тях има и различни класове на износоустойчивост. Класовете се означават с числа, като цифрата 2 означава ламинат за домашно ползване, а цифрата 3 – за обществени помещения. Последващите цифри 1, 2, 3, определят предназначението на ламината – за помещения със слабо натоварване, за помещения със средно натоварване или с интензивно натоварване. Независимо от вида на помещението, специалистите препоръчват да избираме по-висок клас.

Масивните паркети са произведени от истинско дърво. Те могат да бъдат и трислойни. Могат да бъдат произведени от дъб, бук, чам. При тяхното поставяне е необходимо специално лепило и подготовка на пода. Паркетът от естествена дървесина може да се пренарежда и цикли, което да удължи трайността му. Трябва да се отбележи, че паркетите от естествено дърво са по-меки. Затова не се препоръчват за много натоварени помещения, а между мебелите и паркета е добре да има подложка или килим.

Откъде да купим паркет?

Ще намерите разнообразие от видове паркети, масивни и ламинирани, в магазините за строителни материали – Броколаж, Практикер, Практис, Алати, Баумакс, Чечосан и други. Разгледайте актуалните оферти за паркети в Broshura.bg, които се предлагат от магазините. Така ще изберете подходящата настилка за дома Ви на изгодна цена.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!