Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Паста Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 10 от 9 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Паста

Италианската кухня е истинско богатство в кулинарния свят. Тя се отличава с много вкусове, аромати и цветове, съчетани с любов и внимание към детайла. Това е и причината за нейното световно разпространение, а една от емблемите е пастата.

Какво представлява пастата?

Под паста се обединяват повече от 300 вида тестени изделия, а един от най-популярните видове са спагетите. В България голяма част от видовете италианска паста са трудни за откриване, като някои дори не присъстват на българския пазар.

Както отбелязахме, спагетите са може би най-популярният вид паста. За тяхно родно място се приема Неапол, а разнообразието от начини за гарниране и поднасяне превръщат спагетите в обичани по цял свят. Смятани за предшественици на спагетите са по-тънките спагетини.

Когато говорим за италианска паста не можем да пропуснем лазанята. Тънките тестени правоъгълни плочки, с различни плънки и сосове, са един от най-старите видове паста, а популярността им е не по-малка от тази на спагетите.

Фетучините и талиателите са плоски дълги лентички, като фетучините са по-тънки от талиателите. Фузилите се отличават със спираловидната си форма и произхождат от Южна Италия. Ригатоните имат формата на тръбички и към тях често се приготвят по-силни сосове. Канелоните се пълнят с различни плънки и се заливат със сос, като те наподобяват навити на руло кори за лазаня. Любимите на децата „панделки” се наричат фарфале и са родом от Болония. Равиолите представляват две тънки кори тесто, като между тях се поставя плънка. Могат да бъдат както кръгли, така и правоъгълни, квадратни и други. Тортелините също имат плънка, но те се завиват и прегъват, като образуват форма наподобяваща пръстен.

Разбира се, това са само малка част от видовете паста, но са сред най-разпространените у нас. В магазините за хранителни стоки ще ги намерите с различни размери, от различни производители, с различни вкусове, а в Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да ги закупите.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!