Паста Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 13 от 12 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Паста

Италианската кухня е истинско богатство в кулинарния свят. Тя се отличава с много вкусове, аромати и цветове, съчетани с любов и внимание към детайла. Това е и причината за нейното световно разпространение, а една от емблемите е пастата.

Какво представлява пастата?

Под паста се обединяват повече от 300 вида тестени изделия, а един от най-популярните видове са спагетите. В България голяма част от видовете италианска паста са трудни за откриване, като някои дори не присъстват на българския пазар.

Както отбелязахме, спагетите са може би най-популярният вид паста. За тяхно родно място се приема Неапол, а разнообразието от начини за гарниране и поднасяне превръщат спагетите в обичани по цял свят. Смятани за предшественици на спагетите са по-тънките спагетини.

Когато говорим за италианска паста не можем да пропуснем лазанята. Тънките тестени правоъгълни плочки, с различни плънки и сосове, са един от най-старите видове паста, а популярността им е не по-малка от тази на спагетите.

Фетучините и талиателите са плоски дълги лентички, като фетучините са по-тънки от талиателите. Фузилите се отличават със спираловидната си форма и произхождат от Южна Италия. Ригатоните имат формата на тръбички и към тях често се приготвят по-силни сосове. Канелоните се пълнят с различни плънки и се заливат със сос, като те наподобяват навити на руло кори за лазаня. Любимите на децата „панделки” се наричат фарфале и са родом от Болония. Равиолите представляват две тънки кори тесто, като между тях се поставя плънка. Могат да бъдат както кръгли, така и правоъгълни, квадратни и други. Тортелините също имат плънка, но те се завиват и прегъват, като образуват форма наподобяваща пръстен.

Разбира се, това са само малка част от видовете паста, но са сред най-разпространените у нас. В магазините за хранителни стоки ще ги намерите с различни размери, от различни производители, с различни вкусове, а в Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да ги закупите.