Пастърма Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пастърма

Когато говорим за месни деликатеси, ще ни отнеме доста време за да изброим всички разнообразни и вкусни продукти. Един от популярните и любим на мнозина месен деликатес е пастърмата. Независимо дали я поднасяме като мезе, или е част от друго ястие, пастърмата има специфичен вкус и примамлив вид.

Какво представлява пастърмата?

Има множество истории и предположения за произхода на пастърмата, но нито една от тях не е доказана или документирана. Предполага се, че започва да се приготвя от жителите на Мала Азия, като по време на Византийската империя придобива голяма популярност и се превръща в предпочитан деликатес. Една от историите за произхода на пастърмата свързва деликатеса с турския град Кайсери.

Пастърмата се приготвя от телешко, свинско, овче, козе или дивечово месо. Освен качествено месо, важен етап от приготвянето на деликатеса е осоляването и овалването в различни подправки – чубрица, кимион, червен и черен пипер, кориандър и други. След това месото се суши на сухо и проветриво място, докато месото не стане съвсем леко пружиниращо. Трябва да се отбележи, че използването на подправки е характерно за Кайзер пастърмата.

Въпреки че месото е най-често използваният продукт, от който се прави пастърма, може да намерите и рецепти за пастърма от сьомга, от толстолоб и други.

Откъде да купим пастърма?

Ако не искате да чакате и нямате време за приготвянето на пастърмата в домашни условия, може да откриете деликатеса на щандовете на хранителните магазини. Пастърмата се продава както на цяло парче, така и нарязана. Тъй като, обикновено, цената на пастърмата е сравнително висока, разгледайте актуалните брошури на магазините. Така ще откриете най-изгодните и разумни цени, на които да закупите вкусния деликатес.