Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Пастърма Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пастърма

Когато говорим за месни деликатеси, ще ни отнеме доста време за да изброим всички разнообразни и вкусни продукти. Един от популярните и любим на мнозина месен деликатес е пастърмата. Независимо дали я поднасяме като мезе, или е част от друго ястие, пастърмата има специфичен вкус и примамлив вид.

Какво представлява пастърмата?

Има множество истории и предположения за произхода на пастърмата, но нито една от тях не е доказана или документирана. Предполага се, че започва да се приготвя от жителите на Мала Азия, като по време на Византийската империя придобива голяма популярност и се превръща в предпочитан деликатес. Една от историите за произхода на пастърмата свързва деликатеса с турския град Кайсери.

Пастърмата се приготвя от телешко, свинско, овче, козе или дивечово месо. Освен качествено месо, важен етап от приготвянето на деликатеса е осоляването и овалването в различни подправки – чубрица, кимион, червен и черен пипер, кориандър и други. След това месото се суши на сухо и проветриво място, докато месото не стане съвсем леко пружиниращо. Трябва да се отбележи, че използването на подправки е характерно за Кайзер пастърмата.

Въпреки че месото е най-често използваният продукт, от който се прави пастърма, може да намерите и рецепти за пастърма от сьомга, от толстолоб и други.

Откъде да купим пастърма?

Ако не искате да чакате и нямате време за приготвянето на пастърмата в домашни условия, може да откриете деликатеса на щандовете на хранителните магазини. Пастърмата се продава както на цяло парче, така и нарязана. Тъй като, обикновено, цената на пастърмата е сравнително висока, разгледайте актуалните брошури на магазините. Така ще откриете най-изгодните и разумни цени, на които да закупите вкусния деликатес.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!