Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Пелети Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 131 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пелети

Има различни начини за отопление. Ако се отопляваме с печки или други източници, за които се използва твърдо гориво, вариантите също са разнообразни. Факт е, че въглищата са един от най-популярните и разпространени видове твърдо гориво, следвани от дървата. Въпреки това, все по-използвани са пелетите.

Какво представляват пелетите?

Пелетите се произвеждат от различни видове дървесина и са оформени като малки гранули, с цилиндрична форма. При тяхното производство не се влагат химикали или слепващи вещества. Самият процес на производство включва няколко етапа. Първоначално дървесината се смила, а след това се изсушава. Така получената маса се смила отново, като се получават по-фини частици. Дървеният материал се пресова в специална преса. Под влияние на високото налягане и температура, лигнинът, който се съдържа в дървесината и е естествено лепило, се разтопява. С негова помощ се образува и характерната форма на пелетите. Те се охлаждат и пакетират.

Какви са предимствата на пелетите?

Пелетите имат висока калоричност, която надвишава тази на дървата за огрев. Обикновено пелетите изгарят почти напълно, което предполага малко количество отпадъци. Други предимство е, че останалата пепел от изгорелите пелети може да се използва за наторяване. Високата ефективност на пелетите се дължи и на ниското съдържание на вода в тях. Тъй като пелетите са възобновяемо гориво, те подпомагат опазването на околната среда.

Откъде да купим пелети?

Може да намерите пелети в Практикер, Бриколаж, Практис, Баумакс и другите големи строителни магазини. Разгледайте промоционалните оферти за пелети, които са поместени в актуалните брошури на магазините, в Broshura.bg. Възползвайте се от тях и закупете необходимото Ви количество на достъпна и разумна цена.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!