Пелмени

В момента няма актуални промоции за Пелмени. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
19.08 - 25.08 ЛИДЛ
19.08 - 25.08 ЛИДЛ
19.08 - 25.08 ЛИДЛ
16.08 - 31.08 Фреш маркет

Повече информация за Пелмени

Когато се замислим за солени тестени вкусотии, много неща ни изникват на ум – спагети, лазаня, тортелини и т.н., но не трябва да забравяме и апетитните пелмени. Те са едно от първите неща, с които свързваме руската кухня.

История на пелмените

Пелмените са познати от векове, като има различни истории и легенди за техния произход. Една от най-разпространените разказва, че ястието се приготвяло от жителите на Сибир, а руските заселници възприели рецептата. Има и теории, че пелмените са повлияни от Северозападен Китай. Според друга легенда – руските ловци измислили ястието, тъй като имали нужда от лесна и питателна храна за дългия път.

Какво представляват пелмените и как се приготвят?

Пелмените се приготвят от тесто и плънка. Техните корени са евро-азиатски, като това е причината да ги срещнете и в китайската кухня. Пелмените наподобяват италианските равиоли. Тестото се приготвя от брашно, вода и яйца, а плънката може да бъде от различни меса и колбаси, млечни продукти, зеленчуци, риба. Тестото се разточва на тънък лист, като от него се изрязват кръгове. Върху тях се поставя плънката, а краищата се слепват, образувайки полумесец. Така оформените пелмени се варят. Обикновено се сервират със сметана или разтопено масло.

Откъде да купим пелмени?

Макар приготвянето на домашни пелмени да не е много трудно, все пак изисква време. За да си го спестим може да купим готови пелмени, които се продават в магазините за хранителни стоки. Те се предлагат с различни плънки и е необходимо само да се сварят, без да се размразяват предварително.

Може да откриете най-изгодната цена на продукта в брошурите на магазините за хранителни стоки – бързо и удобно в сайта Broshura.bg.