Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Пергел Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пергел

Пергелът е един от задължителните чертожни инструменти, с който трябва да разполага всеки ученик. Той служи както за изписване на окръжности и дъги, така и за пренасяне на размери и линейни измервания.

Какви пергели има?

Пергелът се състои от две свързани рамене, като едното завършва с острие. Рамото с острие служи за център на окръжността, като то е статично и не се мести при чертане. Другото рамо може да има накрайник с графит, държач за молив или също да бъде с острие. Пергелите с две остриета служат за пренасяне на размери и маркиране, и са наричани делителни или маркировъчно пергели.

Пергелите с графит или молив са традиционни чертожни пергели. Обикновено механизмът за захващане може да се регулира по диаметъра на молива или графита.

В магазините ще намерите и пергели, които имат сменящи се приставки. Те могат да са приставка за графит, с второ острие, удължител за рамото и т.н. Пергелът може да има и чупещо се рамо.

За начертаване на големи окръжности и за специализирани цели са предназначени т. нар. „прътови” пергели. При тях двете рамене са закрепени на хоризонтална линия, която има деления, а раменете образуват П-образна форма.

Най-разпространените пергели за металните, но за ученици в началните класове могат да се използват и пластмасови пергели.

Откъде да купим пергел?

Ще намерите както самостоятелни пергели, така и в комплект с различни приставки, други чертожни пособия и т.н., в книжарниците, магазините за офис консумативи и големите супермаркети, в които се продават и канцеларски материали. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите избрания пергел и други канцеларски материали.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!