Песто

Намерихме 10 резултата за Песто в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 10 промоции за Песто. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Песто Barilla и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 30.11 Билла
01.11 - 15.11 Фреш маркет
11.11 - 17.11 Магазинъ 345
14.11 - 20.11 Фантастико
14.11 - 20.11 Фантастико

Повече информация за Песто

В магазините, а и в кулинарните книги, има множество рецепти за сосове. Когато, обаче, се замислим за традиционен италиански сос – песто е едно от първите неща, което ни идва на ум. Пестото може да се използва за овкусяване на различни месни и рибни ястия, паста или просто намазано върху препечен хляб.

Какво представлява песто?

Най-популярното песто се приготвя от босилек, зехтин, сирене и ядки. Сосът е известен още от времето на Римската империя, като води началото си от северната част на Италия, най-вече от Геноа. Първите писмени сведения за песто датират от  втората половина на XIX в.

Какви видове песто има?

Оригиналната рецепта за песто от Геноа – песто дженовезе, съдържа босилек, сол, зехтин, семена от пиния, чесън и сирене пекорино, като всичко е смесено и направено на паста. В други класически рецепти сиренето е заменено с пармезан или грана падано, а семената от пиния – с кедрови ядки, орехи или кашу.

Много известно е и „червеното” песто, което се приготвя от сушени домати. Във Франция, в района на Прованс, се приготвя писту, който е разновидност на песто, но без ядки. Левуденото песто е характерно за Германия. При него се използва див лук, вместо босилек.

Откъде да купим песто?

В магазините за хранителни стоки – Метро, Bill, Lidl, Carrefour, Фантастико, Пикадили и т.н., ще намерите различни видове песто. Предлагат се в различни разфасовки. Тъй като цената на соса е сравнително висока, може да намерите най-изгодните оферти в промоционалните брошури на магазините.