Пица Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 8 от 8 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пица

Най-известното италианско ястие е пицата. Може да я срещнете във менюто на почти всеки ресторант, в магазина или в заведенията за бързо хранене. Тя има изключително много почитатели както в България, така и по целия свят.

Произход на пицата

Пицата е с дългогодишна история. Има сведения, че още римляните и древните гърци са приготвяли вкусното ястие. Известната италианска пица започва да се приготвя първо в град Ница през XVI в.  Постепенно придобива такава популярност, че век по-късно се появяват „пицайолите” – специални хора, които приготвяли пица за селяните. Гарнираната пита не била любима само на простолюдието. Кралица Мария Каролина Лорена, съпруга на неаполитанския крал Фердинанд IV, също била почитателка на кулинарното изкушение. Съпругата на италианският крал Умберто I – Маргарита Савойска, толкова обичала да похапва пица, че дори и до днес най-известната рецепта носи нейното име.

С разпространението на пицата в Европа и САЩ се създават специалните ресторанти „пицарии”, започва да се предлага доставка до посочен адрес, появяват се пици-полуфабрикати.

Пицата днес

В днешно време пицата е едно от най-консумираните ястия в световен мащаб. Само в САЩ, повече от 90% от населението, похапва поне веднъж пица в месеца. Има стотици видове пици, с най-разнообразни топинги и сосове. Може да приготвите пица, буквално със всичко което имате в хладилника си.

В търговската мрежа може да намерите както готово тесто, така и замразени пици или готови за консумация. Някои магазини, като Lidl например, дори организират дни на италианската кухня. Изборът зависи изцяло от Вашия вкус и предпочитание, а най-изгодните цени ще откриете в промоционалните брошури на магазините, публикувани в сайта Broshura.bg.