Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Плескавица Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Плескавица

Един от най-популярните месни деликатеси от балканската кухня е плескавицата. Традиционното сръбско ястие е популярно не само в България, но и в Сърбия, Македония, Черна гора, дори в Германия и Австрия.

Какво представлява плескавицата?

Плескавицата се приготвя от мляното месо, ситно нарязан кромид лук, люти чушки, кашкавал, и подправки. Разбира се, месото и другите съставки могат да се различават, в зависимост от рецептите и региона, от които идват. Тя има характерна сплескана форма, като най-често е с големи размери, които могат да заемат по-голямата част от чинията.

В сръбската кухня най-популярна е Лесковашката плескавица, която е много разпространена и у нас. Традиционно се приготвя от телешко и свинско месо, които могат да са накълцани. Лесковашката плескавица има характерен лютив вкус, а изпичането й винаги е на скара с дървени въглища. Съставките, които се използват за Лесковашката плескавица е защитена търговска марка, серитифицирана от Сръбския институт за храните.

В Македония обикновено плескавицата се приготвя от говеждо месо.

Откъде да купим плескавица?

Освен че може да приготвим в домашни условия плескавица, както и да я поръчаме в голяма част от ресторантите, може да я закупим и от магазините за хранителни стоки. Обикновено плескавиците са оформени, като е необходимо единствено да ги изпечем. Освен това, в търговската мрежа се продават и смеси от подправки, които са предназначени за овкусяване на каймата за плескавицата.

Важно е да следите срока на годност на продукта, съставките и производителя.

В Broshura.bg ще намерите промоционалните оферти, които предлагат магазините за хранителни стоки. Възползвайте се от тях и закупете апетитния сръбски деликатес на изгодна цена.  

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!