Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Пожарогасител Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пожарогасител

Пожарогасителят е задължителен елементи от всеки авариен комплект за МПС, освен това всяка обществена сграда трябва да разполага с подходящите пожарогасители, а и складове, работни помещения и т.н. Устройството е предназначено за гасене на малки пожари при възникване на различни инциденти и ситуации на авария.

Какви пожарогасители има?

Пожарогасителите се разделят на три основни групи, според съдържанието си, което определя и тяхното предназначение. Праховите пожарогасители образуват тънък прахов слой, като по този начин ограничават достъпа на кислород до горящите материали. Пожарогасителите с въглероден диоксид излиза под формата на сняг. Водните пожарогасители имат охлаждащо действие.

Пожарогасителите са предназначени за различни класове пожари. Клас А се отнася за твърди горящи и тлеещи вещества, клас B е за горящи течности, с клас C се определят горящи газове, клас Е е за пожари в електрически инсталации и електроуреди. Праховите пожарогасители могат да са предназначени както за пожари класове А, В, С, така и само за В и С. Тези с въглероден диоксид са за класове В, С, Е, а водните – за клас А.

Пожарогасителите трябва задължително да преминават през технически провери, през определен срок от време.

При пожарогасителите за МПС има установени стандарти и законови изисквания. Праховите пожарогасители трябва да са минимум 1 кг, пожарогасителите с въглероден диоксид – най-малко 2 кг, а за водните количеството е поне 2 л.

Откъде да купим пожарогасител?

Ще намерите пожарогасители в Бриколаж, Практикер, Практис, Баумакс, Метро и останалите хипермаркети. В Broshura.bg ще намерите актуалните промоционални оферти, които предлагат магазините. Възползвайте се от тях и закупете най-подходящия пожарогасител на разумна и изгодна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!