Портокали

В момента няма актуални промоции за Портокали. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

12.09 - 18.09 КАМ Маркет
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет

Повече информация за Портокали

Ако сте от хората, чиято сутрин започва с фреш или пък обожавате плодова пита, навярно често се случва да си купувате цитрусови плодове. Те са предпочитани както за ежедневна консумация, така и като естествен източник на витамини, особено когато усетим, че сме настинали или не се чувстваме добре. Зимата е сезонът на портокалите, защото тогава няма голям избор от плодове, а болестите повече от всякога се мобилизират. Имайки предвид ниските цени на цитрусите и лесното им намиране на пазара, е добре често да се наслаждаваме на техния полезен и сладък вкус.

Полезни ли са портокалите?

В тези цитрусови плодове има изобилие от Витамин B, C, A и калций. В състава на портокала влизат и магнезият, мед, натрий и хлор. Честата употреба на портокал предпазва от грип, кървене на венците и настинка. Прясно изцеденият фреш от портокал е с доказано полезно действие и е подходящ за хора от всякакви възрасти. Малко известен факт е, че кората на плода е полезна за хората, които страдат от кожни проблеми и акне. Трябва да се смачка с малко вода на каша и да се наложи на засегнатия участък. Можете да консумирате портокали както самостоятелно, така и под форма на фреш, сладко или като добавка към Вашата плодова салата или мелба. Плодът е подходящ и за аранжиране на плодови торти или кремове.

Откъде да си купя портокали?

В почти всички магазини за плодове и зеленчуци има портокали целогодишно. Проверете например в „Пикадили“, „Kaufland”, “CBA”, “Фантастико“, „Carrefour”, “Моят магазин“ и др. Специално за Вас ежедневно качваме брошури на нашия сайт, чиято цел е да Ви информират за намаленията и най-изгодните продукти на пазара.