Праскови Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 9 от 9 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Праскови

Сред любимите плодове на хората по цял свят са прасковите. Те се отличават със слънчеви цветове, изключителен аромат и сочност. Плодът е толкова популярен, че може да усетите ароматът му от различни козметични продукти, ароматизатори.

С какво е полезна прасковата?

Освен много вкусна, прасковата притежава множество полезни свойства за човешкия организъм. Плодът е богат източник на витамини С, А, Е, В, съдържат мед, калий, желязо, каротин, пектин. Прасковите оказват благоприятно влияние на храносмилателната система, като подобряват функциите на червата. Препоръчват се при анемии, както и при проблеми със сърдечносъдовата система. Консумацията на плодовете намалява риска от образуване и развитие на ракови клетки, действат положително на бъбречни заболявания, засилват имунната система и намаляват стреса и умората.

Важно е преди консумация, прасковите да се измият добре, тъй като мъхът по тях може да предизвика алергични реакции.

За какво да използваме прасковите?

Освен че прасковите са един от най-популярните плодове за различни сладкиши, кремове, торти, сладоледи и т.н., те са изключително подходящи и за различни диети за намаляване на теглото. От тях се приготвят сладка, желета, сокове, нектари, компоти и други. Сладките и ароматни плодове придават екзотичен вкус на ястията с пиле, риба и морски дарове.

Може да ги включите към домашната маска за лице, като те ще направят кожата по-сияйна, хидратирана и нежна. В магазините ще намерите много продукти за грижа за косата, кожата и ноктите с праскова.

Как да изберем праскови?

Когато купувате пресните плодове, те не трябва да са наранени или да имат загнили места. Цветът им зависи от сорта и не винаги червеникавите нюанси означават, че те са узрели. Съхранявайте ги в хладилник, като е добре да не са една върху друга.

В магазините за хранителни стоки ще откриете най-различни готови сладка и нектари, както и сушени и консервирани праскови, ядки.