Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Прошуто Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Прошуто

Италия – страна с вековна история, хиляди забележителности и красиви места, които привличат туристите целогодишно. Но по-известна дори от красотите на Италия е италианската кухня. Една от най-обичаните и разпространени по цял свят. Един от впечатляващите деликатеси, който е спечелил множество почитатели е прошуто.

Какво представлява прошуто?

Прошуто е италиански вид шунка, която се приготвя от изсушен свински бут. Този вид шунка е продукт от специална порода свине, отглеждани и хранени по установени норми.

Технологията на сушене отнема около 9 месеца и то в специални условия, като месото се натрива с морска сол и различни подправки. През този период месото се осолява няколко пъти, през различни периоди от време се променят условията на сушене – влажността, температурата на въздуха.

Едни от най-известните видове прошуто се произвеждат в Парма и Сан Даниеле – прошуто ди Парма, прошуто ди Сан Даниеле. Те преминават различни проверки по качеството и експертни тестове, за да могат да бъдат белязани с знак за автентичност.

Всъщност историята на прошутото започва още при келтите, при които са и първите писмени източници за съхранение на месото чрез осоляване. Първоначално това е била и единствената цел на използването на морска сол, тъй като шунките не се консумирали без термична обработка.

С какво е полезно прошутото? За какво да го използваме?

Прошутото е богат източник на желязо, цинк и аминокиселини. Количеството на ненаситени мазнини в италианския деликатес се равняват на това в рибата или говеждото. Друго предимство на този вид шунка е, че изкуствените добавки са напълно забранени.

Обикновено цената на прошутото е висока, но вкусовите му качества са ненадминати. Може да се комбинира с пъпеш – за предястие, да се включи в гарнирането на пица, съчетанието с козе сирене или пармезан, заедно с плодове или зеленчуци също се превръща в наслада за вкусовите рецептори.

Откъде да купим прошуто?

Може да намерите изкусителният деликатес в големите хранителни магазини. Както отбелязахме по-горе, неговата цена е сравнително висока. Затова разгледайте промоционалните оферти на магазините и опитайте частица вкус от Италия на достъпна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!