Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Пуешко месо Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пуешко месо

Пуешкото месо е известно като едно от най-диетичните и полезни меса. Пуйката се е превърнала в символ на САЩ и се свързва не само с Деня на благодарността. Ако в миналото тя е била храна само за знатните особи, днес всеки един от нас може да я консумира и да я открие във всеки магазин за хранителни стоки.

С какво е полезно пуешкото месо?

Освен че е бедно на мазнини, в пуешкото месо се съдържат витамини от група В, желязо, цинк, фосфор, селен. То е богато на протеини и се усвоява лесно от организма. Консумацията на пуешко намалява риска от сърдечносъдови заболявания, регулира нивото на кръвна захар. То има противовъзпалително и антиканцерогенно действие. За хората, които се занимават активно със спорт, пуешкото месо е неизменна част от техния хранителен режим, тъй като повишава производството на енергия в организма.

Как да приготвим пуешко месо?

Пуйката се съчетава отлично със зеле, картофи и ориз. Тъй като месото е по-сухо, при печене трябва да се залива постоянно със сос, а времето за приготвяне е между 2 и 8 часа. Пуешкото се комбинира и със сушени плодове, лук, гъби, различни сладка и конфитюри, цитрусови плодове, бяло вино и бира. Подправките, които ще направят по-вкусно ястието са магданоз, копър, чубрица, черен и червен пипер, риган, целина, мащерка.

Какво да следим при избора на пуешко месо?

В магазините за хранителни стоки ще намерите разнообразие от пуешки продукти – както цели птици, най-често замразени, така и различни колбаси, пушени деликатеси, охладени или замразени разфасовки. При избор на замразени продукти обърнете внимание на съдържанието на вода  и срока на годност, това важи и за охладените пуешки продукти. Ако пуйката е с кожа – тя трябва да е с бял цвят и със закръглена форма.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!