Пъпеш Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 6 от 6 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пъпеш

Пъпешът е не само много вкусен, но и много полезен. За много хора сочният плод е основната храна през горещите летни месеци, а за децата е любим заместител на вредните десерти.

С какво е полезен пъпешът?

За родина на плода се смята Средна Азия, като днес се отглеждат повече от 500 различни сорта. От векове пъпешът се използва за утоляване на жаждата, както и за лечение на различни здравословни проблеми. Той има високо съдържание на витамини С, А, Е, витамини от група В, магнезий, желязо, селен, калций, целулоза, фруктоза и други. Пъпешът оказва благоприятно влияние на бъбречни заболявания и на пикочните пътища, консумацията му намалява риска от проблеми със сърденосъдовата система. Препоръчва се при различни хранителни режими за намаляване на теглото, както и при хора с повишени нива на инсулин.

Плодът трябва да се избягва от хора, страдащи от диабет, както и при хронични заболявания на червата.

За какво да използваме пъпеша?

Пъпешът, сам по себе си, е изключително вкусен и хранителен. Той се използва за различни сокове, шейкове, сорбета и смутита, предпочитан е за плодови салати и сладоледи. Придава интересен вкус на пилето, риба и морски дарове, салати. Вкусът му се съчетава отлично с джинджифил, бяло вино и шампанско.

Освен в кулинарията, пъпешът има широко приложение и в козметиката. На пазара се предлагат редица козметични продукти с пъпеш, като има и множество рецепти за домашно приготвени маски за кожа. Той избистря тена, прави кожата мека и еластична.

Как да разберем дали плодът е узрял?

Узрелият пъпеш се познава най-добре по силния аромат. При допир кората му трябва да е леко мека, но не трябва да има наранявания или загнивания. Добре узрелият плод се познава и по неговата дръжка – тя трябва да се маха лесно, от самата основа на пъпеша.