Саздърма

Намерихме 3 резултата за Саздърма в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 3 промоции за Саздърма. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Саздърма и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

07.11 - 04.12 T MARKET
07.11 - 04.12 T MARKET
11.11 - 17.11 Магазинъ 345

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Саздърма

Любителите на месото и местните продукти имат голям избор не само в магазините, но и при кулинарните рецепти. На пазара може да намерим огромно разнообразие от деликатеси с месо, които са пренесени от цял свят. Един от тях, който е любим за мнозина, е саздърмата.

Какво представлява саздърмата?

Саздърмата е деликатес, който произлиза от турската кухня. Тя може да е приготвена от свинско, говеждо, овче месо или смес. Саздърмата дължи характерния си аромат и вкус на дафиновия лист, бахар, черен или червен пипер.

Един от начините за приготвяне на деликатеса е само чрез варене. Месото се вари с кокалите, когато то започне да се отделя от кокалите, месото се изважда и нарязва на парчета. Прибавят се подправките, а сместа се пълни в шкембе или изкуствена обвивка. Така получената саздърма се оставя в хладилник, за да се охлади и за да се стегне. Другият вариант е да се запържи месото, след като се свари, и тогава да се овкуси. В зависимост от рецептата, подправките могат да се прибавят и по време на варенето на месото.

Саздърмата може да се консумира както самостоятелно, така и да бъде включена към различни ястия.

Ако нямате достатъчно време, а и търпение, за да приготвите лично и в домашни условия вкусния деликатес, може да купите готова пакетирана саздърма, въпреки че домашно приготвената има несравним вкус. Когато избирате пакетирана саздърма следете срока на годност, както и съдържанието на продукта.

Откъде да купим саздърма?

Ще намерите апетитния месен деликатес както в различни разфасовки, така и от различни производители, в магазините за хранителни стоки. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите саздърма, както и всички необходими продукти за нейното приготвяне.