Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Сайдер Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Сайдер

Сайдерът е газирана напитка, която се получава от ферментирал сок от ябълки. Той е с ниско съдържание на алкохол, като се отличава с леко кисел и сладникав вкус. Наричан още ябълково вино, сайдерът е популярна освежаваща напитка за мнозина.

Какво трябва да знаем за сайдера?

Има множество предположения за произхода на сайдера. Според някои специалисти, сайдерът е изобретен от гърците, а според една история, Карл Велики е виновникът за получаването на сайдер. Той седнал върху торба с презрели ябълки, които се смачкали и се получил сайдер. Въпреки това първите писмени източници за производството на напитката датират от XIII в. в Испания. Постепенно тя се разпространява, като през XIX в. се превръща в едно от най-популярните питиета във Франция.

Сайдерът може да бъде и от други плодове, като круши например. Сайдерите се различават и по своята захарност, съдържанието на алкохол, вкус. Според захарността, сайдерът може да е от сух до сладък, а според вкуса – леко сладък, леко горчив и т.н. Във Франция има чист сайдер, който е с алкохолно съдържание 5-9%, както и с 3-5%, към който се добавя вода. В Северна Америка под „сайдер” се разбира безалкохолна напитка, а със съдържание на алкохол е твърдият сайдер

Освен в Испания и Франция, сайдер се произвежда и в Германия, Великобритания, Канада, САЩ, Мексико, Русия, Япония, Корея и други.

Сайдерът се консумира охладен.

Откъде да купим сайдер?

В магазините за алкохол и супермаркетите – Фантастико, Billa, Пикадили, ЦБА и т.н., ще намерите различни разфасовки, най-често от 330 мл., и марки сайдер. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти, които предлагат магазините. Възползвайте се от тях и закупете избраната освежаваща напитка на изгодна и достъпна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!