Сандвич Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 180 магазина
Виж всички магазини

Информация за Сандвич

За закуска, обяд или вечеря – най-бързо и лесно е да си направим сандвич. В днешно време има толкова различни видове и начини на приготвяне, че може всеки път да похапнем нещо различно и вкусно, и то отново да бъде сандвич.

Откъде произлиза сандвичът?

Сандвичът е кръстен на  Джон Монтагю, IV граф на Сандвич. Всъщност той не го измисля, просто му дава популярност. Историята разказва, че Монтагю бил запален играч на карти и за да не губи време, а и да не цапа ръцете си когато се храни, той похапвал сандвичи. Двете филии хляб с плънка по средата стават толкова популярни, че започват да се измислят всякакви вариации и да се използват най-различни продукти.

Разбира се, историята на сандвича започва далеч преди XVIII в. Смята се, че още през I в. пр. Хр. известният еврейски равин Хилел е поставял парчета агнешко и подправки, между „маца” – безквасни тънки и плоски питки.

Всъщност дори съдът в Бостън, Масачузетс определя, че „сандвич” трябва задължително да съдържа две или повече филии хляб.

Какви видове сандвичи има?

Всяка кухня по света има специфични продукти, които използва за приготвянето на сандвичи. В САЩ, например, традиционна закуска е сандвичът с фъстъчено масло и сладко. С филийки хляб, в питки или франзели, с колбас и сирена, със зеленчуци и със сос, сладки или солени – наистина не може да изброим цялото разнообразие.

Готови сандвичи

В днешно време всяко заведение за хранене предлага богат избор от сандвичи. Веригите за бързо хранене придобиват популярност именно със своите сандвичи. В магазините за хранителни стоки може спокойно да си ги закупите, като отново имате голям избор.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!