Сандвич Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 9 от 9 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Сандвич

За закуска, обяд или вечеря – най-бързо и лесно е да си направим сандвич. В днешно време има толкова различни видове и начини на приготвяне, че може всеки път да похапнем нещо различно и вкусно, и то отново да бъде сандвич.

Откъде произлиза сандвичът?

Сандвичът е кръстен на  Джон Монтагю, IV граф на Сандвич. Всъщност той не го измисля, просто му дава популярност. Историята разказва, че Монтагю бил запален играч на карти и за да не губи време, а и да не цапа ръцете си когато се храни, той похапвал сандвичи. Двете филии хляб с плънка по средата стават толкова популярни, че започват да се измислят всякакви вариации и да се използват най-различни продукти.

Разбира се, историята на сандвича започва далеч преди XVIII в. Смята се, че още през I в. пр. Хр. известният еврейски равин Хилел е поставял парчета агнешко и подправки, между „маца” – безквасни тънки и плоски питки.

Всъщност дори съдът в Бостън, Масачузетс определя, че „сандвич” трябва задължително да съдържа две или повече филии хляб.

Какви видове сандвичи има?

Всяка кухня по света има специфични продукти, които използва за приготвянето на сандвичи. В САЩ, например, традиционна закуска е сандвичът с фъстъчено масло и сладко. С филийки хляб, в питки или франзели, с колбас и сирена, със зеленчуци и със сос, сладки или солени – наистина не може да изброим цялото разнообразие.

Готови сандвичи

В днешно време всяко заведение за хранене предлага богат избор от сандвичи. Веригите за бързо хранене придобиват популярност именно със своите сандвичи. В магазините за хранителни стоки може спокойно да си ги закупите, като отново имате голям избор.