Свещ Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Свещ

Свещите, използвани в бита, са източник на светлина. В най-простия си вид те представляват фитил от текстилен материал, който е поставен в средата на форма от втвърдено гориво. „Свещта никога не угасва, както и надеждата”. Метафората ни дава разяснение защо свещта е и винаги е била символ за вяра и духовна сила в редица религиозни практики.

Кога свещта е била запалена за първи път?

Думата свещ идва от латински и означава светя. Най-ранните известни за човечеството свещи датират от 200 г.пр.Хр. и са открити в Китай. Интересното при тях е, че те са направени от мас от кит.

Какви видове свещи можем да срещнем на пазара?

Освен, че се различават по материала, от който са изработени, свещите имат разлики и в зависимост от тяхната употреба. В днешно време най-често за гориво се използва парафин, заради по-ниската му себестойност, но класическите свещи се произвеждат от пчелен восък. Парафинът е дестилиран за първи път през 1830 г., а използването му се описва като революционно, тъй като е евтин материал, който произвежда по- високо качество. В последно време се забелязва и тенденция за създаване на т.нар. „екосвещи” от изцяло естествени и екологични материали.От друга страна съществуват вариации на различни видове ароматни и декоративни свещи, които освен, че гарантират естетична наслада в едно домакинство, често се грижат и за благоуханието му.

Къде да намерим най-подходящите свещи за нашия дом?

Ако искате домът Ви да се превърне в едно по-светло и приветливо място, то закупуването на ароматни и декоративни свещи е едно от решенията, за да го постигнете. В нашата брошура може да разгледате актуални предложения на редица търговски вериги, сред които JYSK, IKEA, Лидл, Айко. Придайте уют на Вашия дом с подходящите за целта светещи аксесоари.