Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Сливи Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
 • стр: 9

  Открихме: сини сливи

  Хит Хипермаркет брошура до 25.03.2018
 • стр: 33

  Открихме: ябълка, синя слива,

  Кауфланд брошура до 25.03.2018
 • стр: 1

  Открихме: подправки, сини сливи

  Кауфланд брошура до 24.03.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Сливи

Сливите са костилков плод, а за тяхна родина се смята Китай. Съществуват повече от 140 вида, които се различават по големина, цвят и вкус. Сушени или пресни, сливите са не само вкусни, но и много полезни.

Какви видове сливи се предлагат на пазара?

Въпреки многобройните видове, на пазара се срещат най-вече Европейски и Японски сливи. Европейските сливи се отличават с лилаво-синия си цвят, като са известни и като сини сливи. Те се предпочитат за сушене, тъй като не са много сочни, а са плътни и костилката им се отделя лесно.

Японските сливи са с червен или тъмночервен цвят. Те са много сочни и често са без костилки. Те се използват за направата на сокове и сладка, както и за готвене.

С какво са полезни сливите?

Сливите са отличен източник на витамини С и А, витамини от група В, пектин, желязо, фосфор, калций, а сините сливи имат богато съдържание и на калий. Те се препоръчват при анемии и заболявания на черния дроб и сърдечносъдовата система. Имат диуретично и антиоксидантно действие. Намаляват риска от заболявания като диабет, атеросклероза.

Сливите в кулинарията

Различните сортове намират широко приложение в различни десерти – торти, кремове, пайове и други. Освен това, те се съчетават отлично с различни меса, зеленчуци, риба, особено сушените сливи. Изключително подходящи са за приготвянето на мармалади и компоти.

Сливите са съставна част и на много козметични продукти и домашни маски за разкрасяване. Повлияват добре на мазната и суха кожа, в зависимост от другите съставки, както и за подмладяване и освежаване на кожата.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!