Смути Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Смути

Смути е напитка, която набира все по-голяма популярност у нас, макар да има дългогодишна история. Смутито се различава от познатите шейкове и сокове, а и има много разновидности и рецепти, по които да приготвим напитката по наш вкус.

Какво представлява смути?

Историята на смутито започва през 30-те години на XX в. в САЩ, когато започнали да се продават напитки от пюрирани плодове. С времето здравословната напитка става все по-разпространена, като започват да се публикуват и рецепти за смути в готварските книги. Всъщност „смути” се използвало в различните списания и готварски издания за продукти, които се приготвят в блендер.

Най-често, традиционното смути се състои от плодове и/или зеленчуци, течност – вода, прясно мляко, и лед. Много често се използват и замразени плодове. След смесването на продуктите и тяхното пасиране се получава гъста напитка. Гъстотата, разбира се, зависи от съотношението между течността и плодовете или зеленчуците.

Какви видове смути има?

Както отбелязахме, има огромно разнообразие от рецепти за здравословната напитка. Въпреки това може да разграничим няколко основни вида, които се определят по съставките му – плодово смути, зеленчуково смути, смути за отслабване, десертно смути. Десертното смути наподобява шейковете, тъй като в него могат да се включат сладолед, захар и други подсладители.

Откъде да купим смути?

Освен че може да си приготвим сами смути по наш вкус, в магазините за хранителни стоки се продават готови бутилирани напитки. Разгледайте актуалните брошури на магазините, които ще намерите в Broshura.bg. В тях са поместени промоционални оферти и специални отстъпки. Възползвайте се от тях и закупете избраното смути, или необходимите продукти, с които да го приготвите в домашни условия, на изгодна цена.