Сол

Намерихме 4 резултата за Сол в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 4 промоции за Сол. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Сол и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

20.07 - 16.08 Билла
10.08 - 20.09 Билла
01.08 - 31.08 Билла
14.08 - 20.08 Про Маркет

Подобни продукти от тази категория

20.07 - 16.08 Билла
20.07 - 16.08 Билла
20.07 - 16.08 Билла
20.07 - 16.08 Билла
20.07 - 16.08 Билла
10.08 - 16.08 Kaufland

Повече информация за Сол

Солта е важна част от хранителния режим на всеки от нас. Освен за овкусяване, тя е основен и необходим минерал за човешкия организъм. Позната от векове, за вредите и ползите от солта се спори от много учени и специалисти, но както при много други продукти – умерената консумация може да е полезна. Най-използваната сол е готварската или натриева, но други популярни видове са морската и йодиранта сол, а напоследък все повече почитатели има и хималайската сол.

По какво се различават видовете сол?

Всеки знае, че натриевата или готварска сол трябва да се консумира в малки количества. Дневната препоръчителна доза на сол се различава в различните страни, но обикновено варира между 3,5 и 5,8 гр. на ден. В по-големи количества тя е вредна и опасна за човешкия организъм – несъмнено е наричана „бялата смърт”.

Йодираната сол, както предполага името й, е обогатена с натриев йодид, калиев йодид или калиев йодат. Тя намалява риска от йоден дефицит, който може да доведе до здравословни проблеми на щитовидната жлеза.

Морската сол се добива от изпарената морска вода, като това е най-старият метод за добиване на сол. Макар тя и готварската сол да имат почти идентичен химически състав, морската е приемана за по-здравословен вариант.

Хималайската сол е наричана „бялото злато” и е далеч по-полезна от останалите видове. Добива се на големи каменни блокове от Хималаите, които се измиват, сушат и натрошават. Тя съдържа калий, калций, желязо, фосфор, магнезий. Хималайската сол действа благоприятно върху кръвоносната система, намалява нивата на холестерол, има детоксикиращо действие.

Кулинарна употреба на солта

Солта се използва във всички консервирани и мариновани храни, а количеството й често е по-високо от препоръчителното. Хималайската сол се предпочита, тъй като има по-мек вкус, а и редица полезни свойства. Може да я намерите както в пакети, така и в специални мелнички, които улесняват използването й.   

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах