Спален чувал

Намерихме 9 резултата за Спален чувал в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 9 промоции за Спален чувал. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Спален чувал Lorelli и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Спален чувал

През зимата или лятото, на морския бряг или в планината – нощуването на открито има неподражаем чар и усещане за спокойствие сред природата. Всеки, който е решил да прекара нощ на открито, трябва да е предварително подготвен и оборудван. Едно от първите неща, които се препоръчват е удобния спален чувал.

Какви видове спални чували има?

Най-общо спалните чували имат две форми. Едната е наричана плик и има правоъгълна форма, а другата е тип „мумия”. На пазара се предлагат и други разновидности, но това са основните. Правоъгълният спален чувал позволява свободно движение на тялото и е предпочитан за използване на крайбрежието. Обикновено той е пълен с текстилна вата и може да се разгъва.

„Мумията” се характеризира с форма, която следва формата на тялото. Този тип спален чувал се стеснява към краката и има качулка. Тъй като се затваря плътно, загубата на топлина е минимална. Това е причината да се използва в планината и при по-екстремни условия. Условно могат да се разделят на трисезонни и четирисезонни или зимни. Трисезонните се препоръчват за топлите и умерено студени сезони, докато четирисезонните се използват за най-студените месеци на годината. Двата вида се различават и по тегло, като трисезонните са по-леки и компактни.

Как да избера подходящ спален чувал?

На първо място преценете кога ще използвате спалния чувал – през топлите или студени месеци. На всеки чувал са отбелязани различни температурни стойности, при които човек се чувства комфортно. Те се отнасят за сух чувал, който не е изложен директно на вятър. Обикновено са посочени три температури – първата показва най-ниската температура, на която може да се чувствате комфортно и да спите с леко облекло или бельо. Втората определя нисък комфорт, като при него ще се чувствате добре ако спите с дрехи. Последната температура е екстремният минимум, който е най-ниската стойност, при която чувалът дава защита. На някои модели е отбелязана и горна температурна граница. Тя определя температурата, при която може да се използва чувалът без потене.

Откъде да закупя спален чувал?

Големите спортни магазини, като Sport Depot и Decathlon, предлагат широка гама от спални чували. Цената им започва от около 20 лв. и може да достигне над 500 лв. Стойността зависи от предназначението, материалите и другите характеристики. Консултантите в магазините могат да Ви дадат изчерпателна информация и компетентен съвет.

Следете най-новите промоционални брошури на спортните магазини, в сайта Broshura.bg, и намерете най-изгодната оферта.