Спанак Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 6 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 188 магазина
Виж всички магазини

Информация за Спанак

Помните ли анимационния филм за Попай Моряка, който придобива непобедима сила само  като похапне малко спанак. Филмчето накратко илюстрира полезните свойства на зеленчука, а днес той е част от ястия във всички кухни.

Какви видове спанак има?

Спанакът се различава по формата на листата – единият вид е с гладки и плоски листа, а другият с къдрави. Спанакът с гладки листа е по-крехък и има по-нежна структура. Къдравият спанак, наричан още Савой, е по-труден за почистване, но вкусовите им качества не се различават след като се сготвят.

С какво е полезен спанакът?

Спанакът е известен с високото си съдържание на желязо, той е богат и на витамин С и А, витамини от група В, натрий, йод, калий, фосфор, манган, калций, мед и фибри. Спанакът е силен антиоксидант, препоръчва се при анемии, както и при различни хранителни режими за редуциране на теглото. Консумацията на спанак засилва имунната система, производството на енергия и подобрява обмяната на вещества.

Как да приготвим спанак?

Плоският спанак се предпочита за консумация в суров вид – в салати например, както и в супи и пюрета. Често спанакът се бланшира, като предварително трябва да се измие добре. Съчетава се добре както с други зеленчуци, така и с ориз и картофи. Може да се използва в различни плънки на баници, кифли и други тестени изделия, както и за приготвянето на спаначен хляб.

Как да изберем и да съхраняваме пресен спанак?

Когато купувате пресен спанак, обърнете внимание на цвета и вида на листата – те трябва да са с наситено зелен цвят, да са свежи и твърди, без наранявания и изгнивания. Пресният спанак се съхранява в хладилник, като предварително се измива и подсушава.

В търговската мрежа може да намерите и замразен или консервиран спанак. Трябва да се отбележи, че при повечето замразени разфасовки не се препоръчва повторно замразяване.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!