Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Стафиди Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Стафиди

Още от древността хората са изсушавали гроздето, като са получавали вкусните и сладки стафиди. Днес стафидите са най-популярните сушени плодове, а производството им се е превърнало в индустрия. Сред най-големите производители са САЩ, Австралия, Гърция, Турция. Освен приятният сладък вкус, тези малки сушени плодчета са и много полезни.

С какво са полезни стафидите?

Стафидите са богат източник на витамини от група В, витамин D, калций, мед, магнезий, мед, фосфор, калий, манган. Тези ценни съставки спомагат за доброто зрение и здравето на очите. Стафидите оказват благоприятно влияние на нервната система, като предпазват от депресии и умора. Те засилват имунната система и са силен антиоксидант, имат положително действие върху костите и кожата. Въпреки наличието на захари, стафидите са препоръчвани в различни диети за намаляване на теглото, тъй като дори малки количества засищат и дават енергия.

За какво да използваме стафидите?

Сушените плодове са изключително хранителни и често са част от сутрешната закуска, като добавка към мюсли или пълнозърнести блокчета. Естествената им сладост е достатъчна да овкуси киселото мляко, а в комбинация и с овесени ядки давате на организма си пълноценен старт за деня. Освен в много сладкиши, торти, кремове и тестени десерти, те се използват в различни плънки за птици, съчетават се отлично с ориз, чушки, лук и други меса.

Заедно с други сушени плодове, както и самостоятелно, стафидите се използват и за домашни маски за коса. Те подхранват и заздравяват косата, като помагат и срещу косопад.

Какви стафиди да изберем и как да ги съхраняваме?

В търговската мрежа се предлагат основно бели и тъмни стафиди – съответно от бяло и червено грозде. В някои от големите супермаркети може да ги намерите в насипно състояние, но в повечето случаи се продават опаковани. Важно е стафидите да бъдат съхранявани на сухо и хладно място, като опаковката трябва да е добре затворена.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!