Стълба Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Стълба

Стълбата представлява уред с напречни стъпала, който ни помага да достигнем определена точка и да вземем предмети, поставени нависоко. Този помощник, благодарение на който всеки може да стане по-висок, съществува в 2 разновидности – единични и двойно стълби. За употребата на първия вид ни е необходима опората на стена или друга вертикална повърхност, докато при двойната стълба се разтяга и сама си осигурява опора.

Правила за безопасност при работа със стълба

Когато използвате стълба, се уверете, че на стената, на която е подпряна, няма електропроводи. Преди да се качите на стълбата, уврете се, че е в добро състояние и може да издържи тежестта Ви. Върху една стълба трябва да има само един човек. Ако стълбата е двойна, никога не я разтягайте повече от препоръчителното, тъй като опората може да се наруши. Стойте стабилно на два крака и не губете концентрация, особено, когато се изкачвате по много висока стълба.

Как да се ориентираме в избора на стълба?

Най-често стълбите се употребяват в строителството, при ремонти, в библиотеки. Пожарникарските коли също са снабдени със стълби, които използват в случай на нужда при спасителни операции. Материалите от които се изработват са най-често дърво, метал и пластмаса. Голяма част от стълбите са преносими, макар че един малък процент са прикрепени към сгради. Според това от какво имате нужда, можете да изберете стълби с различни височини, брой на стъпалата, широчина и т.н.

Къде да намерим подходяща стълба?

Разнообразие от изгодни оферти за стълби можете да разгледате на нашия сайт в брошурите на Mr. Bricolage, BauMax, MasterHaus, Багира и Чечосан и да изберете точно Вашия уред на най-достъпна цена.