Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Сушени плодове Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Сушени плодове

От древни времена хората са изсушавали плодовете, за да ги запазят за по-дълго време. В днешно време, те са част от множество ястия и десерти, използват се за разкрасителни процедури и са истинско здравословно лакомство за малки и големи.

Какви плодове се изсушават?

Характерно за сушените плодове е тяхната естествена сладост, като най-често те са в пъти по-сладки от пресните плодове. В домашни условия може да изсушим плодовете, дори само ако ги оставим на проветриво място или във фурната, но за наше удобство в търговската мрежа се продават най-различни изсушени плодове. Най-разпространени са кайсии, стафиди, сини сливи, смокини, ябълки, но има и по-екзотични предложения като банан, папая, манго, кокос и други. Всеки плод може да бъде изсушен, стига да е сочен и добре узрял.

Какви са полезните свойства на сушените плодове?

В сушените плодове се съдържат много витамини и минерали, които оказват благоприятно влияние на целия човешки организъм. Те са силен антиоксидант, засилват имунната система, помагат при проблеми със стомашно-чревния тракт. Консумацията на сушени плодове поддържа доброто ниво на хемоглобин и калций. Те се препоръчват в различни хранителни режими както на активно спортуващи, така и за намаляване на теглото, тъй като засищат и дават енергия дори в малки количества.

За какво да използваме сушените плодове?

Сушените плодове са залегнали в нашите традиции – една от любимите храни на трапезата за Бъдни вечер е ошава. Може да ги използвате в различни десерти, както и да ги включите в закуската си. Те се включват и в различни плънки, в комбинация с ориз, гъби, лук и различни подправки. Свинско или пилешко, всяко месо придобива лек екзотичен вкус със сладките добавки.

Сушените плодове се използват и в различни рецепти за домашни маски за коса. Те подхранват, овлажняват и правят косата по-здрава и плътна, като помагат и при косопад.

Как да избираме сушените плодове?

За да имат всички полезни свойства, плодовете трябва да са изсушени без използването на химикали. Ако купувате опаковани сушени плодове, обърнете внимание на състава. Често зад добрият външен вид стоят изкуствени оцветители и подобрители.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!