Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Тахан Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тахан

Ориенталската кухня печели все повече почитатели в България. В днешно време, всеки може да си набави необходимите екзотични вкусове, като внесе нестандартен и интересен нюанс на кулинарните произведения. Все по-популярен става таханът, основна хранителна съставка в ориенталската и азиатска кухня.

Какво представлява таханът? Какви видове има?

Таханът се получава от смлени сусамови семена, а крайният продукт е с полутечна консистенция. Сусамовият тахан може да се приготви от белени или небелени семена. Небелените сусамови семена придават по-тъмен цвят и по-горчив вкус, докато таханът от белени сусамови семена е светъл и с мек приятен вкус. На пазара могат да се открият и орехов, лешников, фъстъчен тахан или от слънчогледови семки.

С какво е полезен сусамовият тахан?

Сусамовият тахан е изключително богат източник на калций, аминокиселини, витамини от група В, магнезий, фосфор, мед, калий, желязо. Оказва благоприятно влияние на стомашно-чревния тракт, сърдечносъдовата и кръвоносната система, облекчава заболявания на костите. Таханът засилва имунната система и дава енергия. Той успокоява кожата при наранявания или изгаряне.

За какво да използваме тахана?

Таханът е задължителна съставка при приготвянето на хумус или халва. Той може да се използва в различни сладкиши, баклави, бисквити, кремове. Изключително вкусна закуска се получава с тахан, сушени плодове, мед, овесени ядки и мляко или простото смесване на тахан с мед – чудесен избор за препечени филийки.

Откъде да купим тахан и как да го съхраняваме?

В магазините за хранителни стоки – Фантастико, Billa, Carrefour, Кауфланд, Lidl и други, може да откриете тахан в буркани с различни грамажи. Ореховият тахан е с най-висока цена, докато слънчогледовият е най-евтин. Сусамовият тахан струва между 4 и 10 лв., в зависимост от разфасовката. Таханът се съхранява на сухо и студено място, най-добре в хладилник.

За да намерите най-изгодната цена на вкусния хранителен продукт, разгледайте брошурите на хранителните магазини в сайта Broshura.bg.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!