Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Текила Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Текила

Една от най-популярните и консумирани алкохолни напитки по целия свят е текилата. Мексиканското питие, произхождащо от гр. Текила, има вековна история, през която се е утвърдила като национално питие на Мексико.

Какво трябва да знаем за текилата?

Първата фабрика за производство на текила е основана през XVII в. Текилата се получава от ферментирал сок на агаве. Растението има стотици разновидности, като голяма част от тях се използват за производството на питието.

Текилата се разделя на две основни групи – текила, която е произведена от 100% агаве и текила, при която има 51% агаве и други захари. Утвърдени са и четири вида текила, които определят времето на отлежаване – Blanko, Joven, Reposado, Anejo. Blanko се отличава с бистър прозрачен цвят, като тя не отлежава, а се налива в бутилки веднага след дестилация. Joven е известна и като Златна. При нея се добавят карамел, дъбова есенция и други ароматизатори и оцветители. Reposado отлежава в дъбови бъчви, както и текила Anejo. Двата вида отлежават съответно от 2 месеца до година, а за Anejo може да отлежава до 10 години. Според специалистите, тези два вида са по-качествени, а за най-добри характеристики и качества се отличават напитките, които са отлежавали около 4-5 години.

Текилата се консумира на стайна температура. Освен с лимон и сол, текилата е съставка и в множество коктейли.

Откъде да купим текила?

В магазините за алкохол и супермаркетите ще намерите различни разфасовки и марки текила. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти, които предлагат магазините. Възползвайте се от тях и закупете мексиканската напитка на изгодна и достъпна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!