Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Телескоп Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Телескоп

Дори да не сме особено добри в науката, всички ние се интересуваме от въпроса какво има отвъд земята. Гледаме фантастични филми, правим догадки за бъдещето, анализираме миналото, обвързвайки го с явления или обекти от света на Космоса. Човечеството винаги е било любопитно и се е стремяло да открие отговори на многобройните си въпроси. Опитите на учените да изградят първия телескоп през XV век се оказват недостатъчно успешни, но десетилетия по-късно четирима изобретатели си оспорват почетното място за създател на първия телескоп. Това са Ханс Липерхей, Якоб Метиус, Захариас Янсен и Йохан Кеплер.

Условно казано разделяме телескопите на два вида – оптични и радиотелескопи. Към първия тип принадлежат рефракторните уреди (с лещи) и рефлекторните (с огледала). Широкият кръг от хора се интересува от оптичните, тъй като именно чрез тях може да се наблюдават интересни астрономични явления. През последните години хит сред подаръците е „подаряването“ на звезда. Всеки може да зарадва любимите си хора по този нестандартен начин, но не трябва да забравя, че е хубаво „притежателят“ на небесното тяло да разполага с телескоп, благодарение на който да съзерцава необичайния си дар.

Любителите астрономи трябва да бъдат прецизни при своя избор на телескоп – нужно е да се спрат на вида (катадиоптрични, рефлекторни или рефракторни),  да съобразят каква сума могат да отделят за своето хоби, на какво място ще ситуират придобивката, както и да си набавят необходимите аксесоари към продукта.

Въпреки че този вид продукти не са масово разпространени, все пак желаещите да надзърнат в скритите кътчета на Вселената, могат да се поглезят с покупката на качествен телескоп от магазини като „Технополис“, „Денси“ и др.

В нашия сайт имате възможност бързо и лесно да се запознаете с предложенията на водещите вериги в областта на техниката. Разглеждайки брошурите, които сме подбрали за Вас, ще откриете телескопа, който ще Ви разкрие още неизвестни и красиви аспекти на света.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!