Телешко месо

Намерихме 1 резултат за Телешко месо в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Телешко месо.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

22.08 - 28.08 Фантастико
22.08 - 28.08 Билла
22.08 - 28.08 Билла
22.08 - 28.08 Билла
22.08 - 28.08 Билла
22.08 - 28.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла

Повече информация за Телешко месо

Телешкото месо е едно от предпочитаните червени меса както за активно спортуващи, така и за всеки, който иска да се храни пълноценно и здравословно. Месото от млади телета е издигнато в култ в много кухни по света.

С какво е полезно телешкото месо?

Телешкото е известно като диетично и сухо месо, като е неизменна част от хранителни режими за намаляване на теглото. То е богат източник на минерали и аминокиселини, както и на витамини от група В, витамин А, С, Е, РР, желязо, магнезий, фосфор, цинк и много други. Месото оказва благоприятно влияние на заболявания на стомашно-чревния тракт, като подобрява и храносмилането. Консумацията на телешко предпазва и от риска за инфаркт. Месото се използва и при различни наранявания, кожно изгаряне и травми.

Как да приготвим телешкото?

Има безброй рецепти за приготвяне на телешко месо – печено или варено, със зеле, ориз или картофи, със сушени плодове, под формата на кайма – за муска, кюфтета, за пълнени зеленчуци и много други. Месото е с ниско съдържание на мазнини и трябва да се внимава при топлинна обработка, тъй като може да стане сухо. Телешкият стек е едно от най-популярните ястия, като е известен и с тънкостите си на печене. Има три основни степени на печене – недопечен, средно изпечен и добре изпечен. Те се различават по температурата на месото и времето на приготвяне. Препоръчително е да използвате марината, която ще направи месото по-крехко и ароматно.

По какво да познаем прясното месо?

В магазините ще намерите различни разфасовки телешко месо – врат, котлети, плешка, гърди, бонфиле и т.н. Важно е цветът на месото да е свеж, с червен нюанс. Не купувайте месо, което има засъхнали краища, жълтеникав отенък и тежка неприятна миризма. Обърнете внимание на срока на годност, при опакованите меса, и се поинтересувайте от производителя.