Тиква

Намерихме 1 резултат за Тиква в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Тиква.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

16.09 - 22.09 Kaufland

Подобни продукти от тази категория

12.09 - 18.09 КАМ Маркет
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет
12.09 - 18.09 Хит Хипермаркет

Повече информация за Тиква

Тиквата е позната и отглеждана още от древността. През XVI в. тя е пренесена в Европа от Христофор Колумб, а днес е част от националните кухни на много страни и е се е превърнала в символ на празника Хелоуин. Освен че е много вкусна, тиквата има редица полезни свойства за организма.

С какво е полезна тиквата?

Тиквата има богато съдържание на витамини А, С, D, Е, витамини от група В, фосфор, калций, магнезий, желязо, мед и други. Консумацията й засилва имунната система, оказва благоприятно влияние на заболявания на сърдечносъдовата система, диабет, подобрява функциите на бъбреците, храносмилането и понижава нивата на холестерол, действа успокояващо. При външно приложение успокоява кожни екземи и наранявания.

Тиквата в кулинарията

Тиквата се включва както в солени ястия, така и в десерти. В България изключително популярна е под формата на тиквеник, както и изпечена със захар. С нея могат да се приготвят кремове, торти, сладки. Интересно приложение е в комбинация с ориз и лук, като крем супа. Може да напълните тиквата с различни меса, сушени плодове и зеленчуци, както и да я направите на пюре като гарнитура към пилешко.

Как да съхраняваме тиквата?

В търговската мрежа ще откриете както цели тикви, така и нарязани и обелени парчета. При целите тикви, кората не трябва да е прекалено лъскава, а при нарязаните парчета – трябва да са влажни, с наситен цвят, без загнивания. Може да съхраним цялата тиква за дълго време в хладно и сухо помещение, а парчетата за няколко дни в хладилник. По-добре да приготвите тиквата прясна, тъй като замразената губи много от полезните си съставки.