Тиквички

Намерихме 1 резултат за Тиквички в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Тиквички.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

23.09 - 29.09 Kaufland

Подобни продукти от тази категория

19.09 - 25.09 КАМ Маркет
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
01.09 - 30.09 Билла
19.09 - 25.09 Хит Хипермаркет
19.09 - 25.09 Хит Хипермаркет
19.09 - 25.09 Хит Хипермаркет
19.09 - 25.09 Хит Хипермаркет

Повече информация за Тиквички

Тиквичките са изключително популярни в кулинарията, като се използват и в различни козметични процедури и домашни маски за кожа. Започнал да се отглежда в Америка, зеленчукът е пренесен в Европа от Христофор Колумб, като става много използван в италианската и испанска кухня. Освен вкусна, тиквичката притежава и множество полезни витамини и минерали.

С какво е полезна тиквичката?

Тиквичките са богат източник на натрий и калий, магнезий, фосфор, желязо, витамин А, С и от група В. Препоръчват се при заболявания на бъбреците, подпомага дейността на жлъчката и черния дорб, оказва благоприятно влияние на проблеми със сърдечносъдовата система и свалят високото кръвно налягане. Тиквичката има противоалергични свойства и подобрява храносмилането. Препоръчват се и при затлъстяване и диети за намаляване на теглото.

За какво да използваме тиквичките?

Тиквичките участват в множество рецепти за супи, гювеч, пюрета, може да ги напълните с ориз и кайма или да замените картофите в мусаката с тях. Комбинират се добре с всички видове зеленчуци и меса, както и с риба и морски дарове.

Маските за кожа с тиквички подхранват и овлажняват, предпазват от бръчки и правят кожата мека и гладка. Може да я смесите с мед за хидратиране или със зехтин за лющеща се кожа, в комбинация с овесени ядки и мед се получава чудесна хидратираща маска за ръце.

Как да изберем тиквичките?

Има различни сортове тиквички, но за всички важи правилото да бъдат твърди, с гладка повърхност, без наранявания и загнили части. Характерно за пресния зеленчук е мъхът, който създава усещане за боцкане при допир. Тиквичките се съхраняват на сухо и хладно място.