Тирамису Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тирамису

Тирамису е едно от сладките изкушения, които ни дава италианската кухня. Сочният и вкусен десерт се предлага в почти всеки ресторант по света, а в магазините може да си го купим свободно.

Какво представлява тирамису?

Тирамису означава „ободри ме” на италиански. Оригиналният десерт е съставен от бишкоти, напоени с кафе, сирене маскарпоне, вино Марсала, яйца, захар и поръсен с какао. Предполага се, че историята на изкушаващият десерт започва от ресторант в Тревизо, приготвен за първи път от Роберто Лингуаното. Други източници сочат, че тирамису е приготвен за първи път в Сиена, в чест на херцог Косимо Медичи ІІІ и поради тази причина е наричан „супата на херцога”. Херцогът бил толкова впечатлен от деликатния и нежен вкус, че занесъл рецептата във Флоренция, а оттам десертът станал популярен и сред чужденците.

Какви видове тирамису има?

Класическата рецепта е неслучайно най-популярна, тъй като се смята, че оригиналното тирамису е афродизиак. С разпространението на десерта се раждат и различни вариации. Може да срещнете сок от ягоди, малини или други плодове, използвани вместо кафе. Вкусът на тирамису е често използван в сладоледи, торти, кремове, като пълнеж за кроасани, шоколад, дори при някои напитки.

Откъде да купим тирамису?

Ако искате да си спестите време в кухнята, както и средства за всички традиционни съставки за приготвяне на тирамису, в магазините за хранителни стоки – Фантастико, Кауфланд, Пикадили, Billa, Carrefour и други, се продава готов десерт. Може да откриете както тирамису по оригинална рецепта, така и с различни вкусове. Тъй като качественото италианско изкушение може да е на висока цена, разгледайте брошурите на магазините и открийте най-изгодната оферта в Broshura.bg.