Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Тирбушон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 0 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тирбушон

Романтична вечеря – изтънчени ястия и хубаво вино. Отваряте със замах и премерено движение бутилката и атмосферата на вечерта става по-приятна. Колко пъти сте попадали в тази ситуация? А колко пъти не сте имали с какво да отворите бутилката вино и сте се чудили, какви подръчни средства да използвате? За да не попадате в тази ситуация, Ви препоръчваме да си купите тирбушон.

Какво е тирбушон и как се използва?

Тирбушонът е кухненско приспособление, с което може бързо и лесно да извадите коркова тапа от бутилката. Най-общо, той се състои от метална спирала, която има остър връх. Спиралата е прикрепена към дръжка, която осигурява по-удобен и добър захват. Острият връх се забива в меката коркова тапа и с въртеливи движения – цялата спирала влиза в него. След това се издърпва и готово. Бързо и лесно. Трябва да се внимава, при завиване на тирбушона в тапата, той да бъде поставен в средата. Ако се изкриви посоката на движение, има опасност тапата да се раздроби и да се разпадне, а частиците да попаднат във виното. Някои видове тирбушони имат и лост, който допълнително улеснява изваждането на тапата.

Какви видове тирбушони има?

На пазара се предлагат няколко вида тирбушони. Те се различават по размер и форма, но принципа на действие и използване е един и същ. Френският тирбушон, на пръв поглед, изглежда най-просто устроен. Той представлява спирала и стоманена или дървена дръжка. Отварянето на бутилки с такъв тирбушон е описано в различни издания за етикет при сервирането. Въпреки това, като че ли, този вид не се използва  често в домакинството поради факта, че се използва изцяло човешка сила.

Спираловидният тирбушон изглежда най-сложно устроен. Освен спирала и дръжка, той има и странични лостове или дръжки. Краят на инструмента завършва с ринг, което улеснява правилното позициониране на инструмента към бутилката.

Келнерският тирбушон е компактен. Спиралата може да се прибира, а помощният лост се захваща директно на гърлото на бутилката. Често в единия край на келнерския тирбушон има и отварачка за метални капачки.

Откъде да закупим тирбушон?

На българския пазар може да намерите кухненския инструмент във всички магазини за домашни потреби или обзавеждане. Различни видове се предлагат в магазини @Home, Техномаркет, Метро, Практикер и много други. Може да разгледате техните промоционални брошури в Broshura.bg.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!