Тортелини Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тортелини

Италианците са известни кулинари. Техните ястия са съчетание на внимателно подбрани съставки, аромати и вкусове, приготвени с много любов и старание. Несъмнено най-известното италианско кулинарно постижение е пастата. Пастата има повече от 300 разновидности, но у нас са популярни около 30-тина. Наред със спагетите и лазанята, тортелините са също имат много почитатели.

Какво представляват тортелините и как се приготвят?

Смята се, че тортелините са направени за първи път в Кастелфранко Емилия, провинция Модена в Северна Италия. Легендата разказва, че тортелините са вдъхновени от красавицата Лукреция Борджия, която отседнала в странноприемница в града. Собственикът бил запленен от нейната красота и надникнал в стаята й, тя била осветена само от няколко свещи и той можел да види само пъпа на Лукреция. Това е една от причините тортелините да се наричат още „пъпче”. 

Тортелините имат форма на пръстен или ринг. Те имат плънка от месо или сирене, или комбинация от двете. Тестото за тортелини се разточва на тънък лист, като се нарязва на кръгове. Приготвената плънка от смляно месо и сирене се оформя като топче и се поставя в средата на тестения кръг. Той се прегъва на половина и образува полукръг, а краищата му се слепват един за друг. Варят се в бульон и най-често се поднасят с него.

Откъде да купим тортелини?

Тъй като домашно приготвените тортелини отнемат време, а и изискват прецизно оформяне, в магазините може да намерите готови изсушени тортелини. Те се продават редом до спагетите и другите видове паста. Те се варят, а към тях може да приготвите различни сосове.

Открийте най-изгодната цена на продукта, в промоционалните брошури на магазините за хранителни стоки, които може да разгледате бързо и лесно в Broshura.bg.