Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Тулумби Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тулумби

Сиропираните десерти са истинско сладко изкушение, пред което се предават както децата, така и възрастни. Несъмнено един от най-популярните и обичани десерти са тулумбите. Малки или големи, залети обилно в захарен сироп и тяхната характерна форма привличат от пръв поглед.

Какво представляват тулумбите и как се приготвят?

Корените на сиропирания сладкиш могат да се проследят още в Османската империя, като днес той се консумира и приготвя във всички балкански държави и Мала Азия. Тулумбите са една от разновидностите на турската „локма”, която представлява тестени топки от дълбоко пържено тесто, потопени в захарен сироп или мед и канела, като могат да бъдат поръсени със сусам.

Самите тулумби се приготвят от парено тесто, което се оформя най-често с шприц, за да се получи характерната им форма. Пържат се в голямо количество силно нагорещена мазнина, а след това се заливат със захарен сироп, който може да е овкусен с лимонов сок и ванилия. Преди да се сервират, тулумбите трябва да изстинат.

Откъде да купим тулумби?

Тъй като приготвянето на сладкиша в домашни условия отнема време и може да е доста трудоемко, в магазините ще откриете готови тулумби. Те могат да бъдат различни размери и разфасовки. Важно е да проверите срока на годност, съдържанието на десерта, както и неговия производител.

Намерете най-изгодните цени на изкушаващия сладкиш, като разгледате актуалните промоционални брошури на магазините за хранителни стоки, в Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!