Тулумби Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тулумби

Сиропираните десерти са истинско сладко изкушение, пред което се предават както децата, така и възрастни. Несъмнено един от най-популярните и обичани десерти са тулумбите. Малки или големи, залети обилно в захарен сироп и тяхната характерна форма привличат от пръв поглед.

Какво представляват тулумбите и как се приготвят?

Корените на сиропирания сладкиш могат да се проследят още в Османската империя, като днес той се консумира и приготвя във всички балкански държави и Мала Азия. Тулумбите са една от разновидностите на турската „локма”, която представлява тестени топки от дълбоко пържено тесто, потопени в захарен сироп или мед и канела, като могат да бъдат поръсени със сусам.

Самите тулумби се приготвят от парено тесто, което се оформя най-често с шприц, за да се получи характерната им форма. Пържат се в голямо количество силно нагорещена мазнина, а след това се заливат със захарен сироп, който може да е овкусен с лимонов сок и ванилия. Преди да се сервират, тулумбите трябва да изстинат.

Откъде да купим тулумби?

Тъй като приготвянето на сладкиша в домашни условия отнема време и може да е доста трудоемко, в магазините ще откриете готови тулумби. Те могат да бъдат различни размери и разфасовки. Важно е да проверите срока на годност, съдържанието на десерта, както и неговия производител.

Намерете най-изгодните цени на изкушаващия сладкиш, като разгледате актуалните промоционални брошури на магазините за хранителни стоки, в Broshura.bg.