Туршия Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 186 магазина
Виж всички магазини

Информация за Туршия

Когато дойдат зимните месеци, свежата салата отстъпва място на хрупкавите туршии. Туршиите присъстват на всяка българска трапеза и са обичани от малки и големи. Подготовката на „зимната салата” започва още от лятото, но консумацията  е най-вече през зимата.

Полезна или вредна е туршията?

По правило, туршията се приготвя от различни зеленчуци, подправки и марината. На пръв поглед, наличието на зеленчуци е достатъчно за да определим туршията като полезна. Въпреки това, според специалистите тя може да нанесе повече вреди на организма, отколкото ползи. Естествено и тук, както при много други храни, важи правилото за консумация в умерени количества.

Туршията е определяна като вредна храна, на първо място, заради съдържанието на големи количества сол. Повечето хора знаят, че солта действа негативно на очите, но тя не е препоръчителна още при сърдечносъдови заболявания. Консумацията на туршия може да причини гастрит. Поради термичната обработка и под действието на маринатата голяма част от витамините и минералите в зеленчуците изчезват.

Какви видове туршии има?

Едни от най-популярните туршии у нас са киселите краставички и киселото зеле, царската туршия и т.н. Факт е, че може да направим туршии от всякакви зеленчуци. Интересни са туршиите от джанки, в които се слага и чесън, копър или магданоз.

С навлизането на азиатската кухня у нас, традиционната корейска туршия кимчи печели все повече почитатели. В нея се използва китайско зеле, джинджифил, зелен лук, чесън, соев сос, оризов оцет, захар и други. Тя се поднася като гарнитура, а корейците я консумират най-вече с ориз.

Откъде да купим туршия?

В днешно време, през цялата година може да открием богат асортимент от туршии, във всеки магазин за хранителни стоки. Маринованите зеленчуци се използват и в различни ястия, освен под формата на салата или гарнитура. Производителите и разфасовките също са разнообразни. Когато купувате готова туршия, обърнете внимание на съдържанието на етикета. Избирайте продукти, при които консервантите са по-малко.

Разгледайте актуалните брошури на магазините и открийте най-изгодната цена – бързо и удобно в Broshura.bg.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!